Pianist Spike Wilner in ‘New York comes to Groningen’

Groningen

Pianist Spike Wilner staat woensdag 24 februari centraal in de serie ‘New York comes to Groningen’. In deze serie spelen gerenommeerde jazzmusici uit New York in De Oosterpoort in Groningen. Deze musici zijn als (gast)docent verbonden aan de studierichting jazz van het Prins Claus Conservatorium.

Michael 'Spike' Wilner is geboren in Manhattan, New York. Hij behoort tot de eerste lichting die afstudeerde aan de legendarische New School For Social Research’s Jazz and Contemporary Music Program, die destijds door Arnie Lawrence werd geleid. Spike Wilner speelde in vele bands in New York City in beroemde jazzclubs als The Village Gate, The Angry Squire, Visiones, Augies, The West End Gate en The Village Corner. In 1994 begon hij met wekelijke optredens in jazzclub Smalls in Greenwich Village. Nu, jaren later, is hij mede-eigenaar en manager van deze inmiddels wereldberoemde jazzclub. Aan de overkant van Smalls richtte Wilner in 2014 de jazzroom Mezzrow op, een echte pianoroom zonder drums.

Muzikanten

Naast Spike Wilner maken Rob de pianisten Bargad (VS), Mircea Tiberian (Roemenië), Marc van Roon en Marko Churnchetz (Slovenië), contrabassist Joris Teepe (VS) en drummer Steve Altenberg (VS) hun opwachting in deze aflevering van NYctG. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 14. Meer informatie: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen