Rondwandeling met thema 'Moderne Devotie en Hanze'

Groningen

Voor het Fraterhuis aan het Martinikerkhof gaat donderdag 11 februari om 15.45 uur een rondleiding met het thema 'Moderne Devotie en Hanze' van start. Hieraan voorafgaand wordt de wandeling overhandigd aan Groningen Toerisme en de gemeenteraad.

"Je kunnen zeggen dat Moderne Devotie en Hanze in het DNA van de stad Groningen verankerd zijn, als welvaart en welzijn", stelt Mink de Vries, coördinator Postmoderne Devotie Beweging. "Al vroeg in de Middeleeuwen kenmerkte Groningen zich door haar sociale hart. Er was zorg voor de armen (Sint Martinus), de zieken, de ouderen, de weeskinderen, de vreemdelingen en voor het onderwijs voor de kwetsbaren. Groningen was een stad waar iedereen welkom was, waar niet moeilijk werd gedaan wanneer je je wat anders gedroeg en waar iedereen zijn eigenheid koesterde." "Belangrijk in Groningen is om niet te hoog van de toren te blazen, met als gevolg dat de prestaties van Groningen wat minder goed naar buiten komen. Niet voor niets wordt de stad sterk onderschat." In de rondwandeling, die ongeveer een uur duurt, neemt Mink de Vries deelnemers mee in het verhaal van de stad. Deelname is gratis.

Auteur

Marc Jansen