De Warme Winkel met ‘Amadeus’ in Grand Theatre in Groningen

Groningen

De Warme Winkel speelt zaterdag 20 februari ‘Amadeus’ in het Grand Theatre in Groningen.

‘Amadeus’ is een even eigenzinnig als fascinerend verhaal rondom een van de allergrootste muziekgenieën. Als Wolfgang Amadeus Mozart in 1791 overlijdt, doen al vrij snel allerlei geruchten de ronde, met als hardnekkigste dat de jaloerse hofcomponist Salieri hem de dood zou hebben ingejaagd. ‘Amadeus’ gaat over de noodlottige botsing tussen het vitale, onversneden talent van Mozart en de hardwerkende vakman Salieri. Maar het is ook een duel tussen 2 theatermakers, waarin de culturele ondernemer tegenover de authentiek kunstenaar staat, de brutaliteit tegenover de diplomatie, de naïviteit tegenover het wantrouwen, de muzen tegenover een carrière maken.

Vincent Rietveld

Theatergroep De Warme Winkel is een acteurscollectief, maar bestaat voor deze productie alleen uit Vincent Rietveld. Zijn mede- en tegenspeler is Marien Jongewaard van Nieuw West. Ward Weemhof, ook van De Warme Winkel, tekent voor de eindregie. Aanvang: 20.30 uur. Meer info en kaartverkoop: grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen