Groninger theatermaker Sjoerd Meijer speelt in Grand Theatre

Groningen

Sjoerd Meijer staat zaterdag 13 februari met het programma ‘Hoffelijkheid revisited, sowhat?’ in het Grand Theatre in Groningen.

Sjoerd Meijer breekt in deze voorstelling een lans voor een nieuwe hoffelijkheid. Als jongeman verhuisde hij van het platteland van Groningen naar een grote Nederlandse stad. Na jaren van scheldpartijen, beledigingen, verkeersovertredingen en bijna-moordpartijen op straat, in cafés, bibliotheken, kunstpaleizen en andere openbare ruimtes heeft hij het licht gezien. Hij neemt de handschoen van de hoffelijkheid op en formuleert een antwoord op de onbeschoftheden waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden.

Sjoerd Meijer

Theatermaker Sjoerd Meijer en regisseur Sarah Jonker wonnen in 2013 met de voorstelling ‘De bevrijding van Boos Mannetje’ het Amsterdam Fringe Festival. In 2014 kregen ze voor dezelfde voorstelling de Director’s Choice Award. Op uitnodiging van het Nederlands Theater Festival maakten ze het jaar er op ‘Hoffelijkheid revisited, sowhat?’ Sjoerd Meijer studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneel & Kleinkunst Academie. Hij werkte daarna als acteur bij onder meer De Citadel in Groningen en De Theaterstraat in Amsterdam. Aanvang: 20.30 uur. Meer info en kaartverkoop: grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen