Univé Groningen maatschappelijk partner van Donar

Groningen

Univé Groningen en basketbalclub Donar uit Groningen zijn komend seizoen maatschappelijk partners. Gezamenlijk doel is jongeren te motiveren meer te bewegen en te sporten. Door de samenwerking kan Donar zijn basketbalclinic dit (2015-2016) schooljaar kosteloos aanbieden aan 700 basisschoolleerlingen.

Donar geeft al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw basketbalclinics op scholen in de regio Groningen. Inmiddels worden jaarlijks ongeveer 300 clinics aan ongeveer 5500 jongeren gegeven. Door de samenwerking met Univé Groningen kan Donar het clinic-programma verder versterken en uitbouwen. Tijdens de clinics fungeren de spelers van Donar als begeleiders. Daarnaast ontvangen de deelnemers een vrijkaartje voor een thuiswedstrijd om hun ‘helden’ live te zien spelen.

Blij en trots

”Wij zijn erg blij met deze samenwerking en trots dat we Univé aan Donar hebben weten te verbinden", zegt Donar-voorzitter Gert Kiel. "Univé hecht net als Donar veel waarde aan de thema’s gezondheid, sport en bewegen. Deze samenwerking is voor een periode van 1 seizoen met de intentie om deze te verlengen.“

Sportiviteit en sociale ontwikkeling

Manager Bedrijven Rudolf Doornkamp van Univé Groningen: “Univé is sinds jaar en dag betrokken bij vele sportevenementen. We vinden bewegen belangrijk en ondersteunen graag maatschappelijke doelen die staan voor sportiviteit en sociale ontwikkeling. De clinics van Donar dragen hier aan bij en bieden ons de mogelijkheid iets terug te doen in onze regio.”

Auteur

Marc Jansen