Groninger première 'The Lesson' in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 20 februari de Bulgaarse film 'The Lesson' van Kristina Grozeva en Petar Valchanov vertoond. Deze film is voor het eerst in Groningen te zien.

De film gaat over Nadezhda, gespeeld door Margita Gosheva. Zij werkt als lerares Engels in een klein Bulgaars stadje. Op een dag blijkt dat er geld gestolen is uit haar portemonnee. Ze probeert vervolgens alles om de boosdoener te achterhalen. Ondertussen wordt haar gezin geplaagd door financiële problemen. Al hun spaargeld is uitgegeven aan een kapotte auto en binnen 3 dagen dreigen ze hun huis te verliezen. Haar eigen moraal wordt op de proef gesteld als ze wanhopig probeert om aan geld te komen. Ondertussen wacht haar de confrontatie met de dief uit haar klas. De film - Bulgaars/ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld- wordt ook op maandag 22 februari vertoond. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/2I_HU7XfxMI

Auteur

Marc Jansen