Kenniscafé Groningen in teken 'Migratie & Polarisatie'

Groningen

De locatie Hereplein van het Groninger Forum is donderdag 25 februari toneel van een nieuwe Kenniscafé Groningen. Onderwerp is: 'Migratie & Polarisatie'.

Femke Kramer spreekt met Leo Lucassen over migratiegeschiedenis en de toekomst van het migratiebeleid. Lucassen is hoogleraar Migratiegeschiedenis in Leiden, directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en auteur van boeken, Verder geeft Marietta Messmer, docent American Studies, een vergelijking van het huidige Amerikaanse en Europese migratiebeleid. Docent Wander Jager van het University College Groningen presenteert een computersimulatie die verklaringen geeft voor de polarisatie in het vluchtelingendebat. Paul Elhorst, hoogleraar Economie, vertelt over de effecten van vluchtelingen op de regionale economie.

Kenniscafé Groningen

In het maandelijkse Kenniscafé Groningen vertellen lokale onderzoekers over hun drijfveren, resultaten en uitdagingen en gaan ze in gesprek met het publiek. De organisatie is in handen van Studium Generale Groningen in samenwerking met ScienceLinX en het Groninger Forum, met financiële steun van City of Talent, en Noordhoff Uitgevers. Het Kenniscafé Groningen op donderdag 25 februari begint om 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen