WK Snertkoken en WK Stamppotkoken in Groningen

Groningen

De locatie Kluiverboom van het Alfa-college in Groningen is vrijdag 19 februari toneel van zowel het WK Snertkoken als het WK Jongens van de Klei Stamppotkoken.

De deelnemers strijden behalve om de wereldtitel om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot-opscheplepel. Voor de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche Stamppot is er bovendien de Jongens van de Klei Bokaal. De belangstelling voor deelname aan de 22ste editie van WK Snertkoken als het WK Jongens van de Klei Stamppotkoken is groot. De deelnemers komen uit het hele land. "We zitten helemaal vol", weet directeur Auke van der Velde van Snert en Stamppotevenementen. "Er melden zich nog steeds mensen aan. Die noteren we op de reservelijst. We hebben zelfs al aanmeldingen binnen voor het evenement in 2017! Dat is nog nooit gebeurd." De snert en de stamppotten worden door een jury beoordeeld; op onderdelen als smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit. De jury bestaat dit jaar uit:
  • Janet Wesseldijk
  • Carolina Verhoeven
  • Johan Klein Gebbink
  • Sjoerd Flameling
  • Flang Cupido
  • Ger Warink
Het evenement duurt van 09.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen