'Het hart' thema zevende Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen

In de Groninger binnenstad is vandaag met ludieke acties het thema en de datum van de zevende editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap onder de aandacht gebracht. 

Dat dit op Valentijnsdag gebeurde, is niet toevallig. Valentijnsdag is immers de dag van liefde en het internationale symbool van die liefde is het hart. En dat, het hart, is dit jaar het thema van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Het festival vindt op zaterdag 4 juni plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts op meer dan 10 binnen- en buitenlocaties. De Groninger binnenstad vormt het podium voor wetenschappers en kunstenaars en vooral voor projecten waar die 2 elkaar ontmoeten. Het programma bestaat uit experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

Het hart

Het festival thema 'Het hart' biedt veel invalshoeken: van de medische wetenschap en healthy ageing tot het leven van mens en dier, van de verhouding tussen het hart en het hoofd tot de liefde en een breed scala aan bijbehorende emoties, van de passie van kunstenaars en wetenschappers tot de hartslag van de stad. Meer informatie: www.denachtvankunstenwetenschap.nl  

Auteur

Marc Jansen