Voorronde schrijfwedstrijd Write Now! in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Groninger Forum Bibliotheek is maandag 9 mei toneel van een voorronde van de zestiende editie van de schrijfwedstrijd 'Write Now!'.

'Write Now!' is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Naast de voorronde in Groningen zijn er 10 andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 26 juni 2016.

Voorronde Groningen

Alle deelnemers uit de regio Groningen worden uitgenodigd voor de voorronde op maandag 9 mei (20.30 - 21.30 uur). Hierin wordt voorgedragen, klinkt livemuziek én maakt juryvoorzitter Rebekka de Wit bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop door Thomas Heerma van Voss.

Prijzen

Naast die felbegeerde plek in de finale, maken de deelnemers kans op prijzen. De nummers 1, 2 en 3 winnen respectievelijk € 250, € 125 en € 75 aan boekenbonnen. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op 1 van de 4 wildcards voor een plek in de finale. De hoofdprijs van de finale van 'Write Now!' bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De Write Now! De Morgen Publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Meedoen

Jongeren met schrijfambities kunnen nog tot en met 31 maart een tekst insturen via de site van 'Write Now!'. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedichten, column, toneeltekst, filmscenario of songtekst; bijna alles is toegestaan.

Auteur

Marc Jansen