Topbadminton in Groningen: 50ste editie Amor-Toernooi

Groningen

Het sportcentrum van de ACLO in Groningen is zaterdag 20 en zondag 21 februari toneel van het AMOR-Toernooi. Dit badmintontoernooi staat voor de 50ste keer op de agenda.

De geschiedenis van het AMOR-Toernooi gaat terug tot 1967. In dat jaar organiseerden de leden van de Groninger studentenbadmintonvereniging AMOR voor het eerst een internationaal toernooi.

Carlton Master Circuit

Vervolgens was het toernooi bijna 30 jaar lang van zeer hoog niveau. In de jaren '90 gold het zelfs als olympisch kwalificatietoernooi. Tegenwoordig is AMOR-Toernooi 1 van de 6 toernooien in het Carlton Master Circuit. Dat betekent dat in Groningen punten zijn te behalen voor zowel de Master Ranglijst als de Nationale Ranglijst Badminton en de Nationale Junior Ranglijst Badminton. Het toernooi weet zich hierdoor verzekerd van de deelname van veel huidige en toekomstige Nederlandse toppers. Dit jaar zullen onder meer Nick Fransman, Robin Taberling, Justin Teeuwen, Alida Chen, Dorien Lups en voormalig Italiaans kampioene Xandra Stelling hun opwachting maken. Het toernooi begint zaterdag om 9.15 uur, zondag om 10.15 uur. De finale beginnen zondag rond 14.00 uur.

Auteur

Marc Jansen