The Lumineers op Bevrijdingsfestival Groningen 2016

Groningen

De line-up van Bevrijdingsfestival Groningen 2016 bestaat onder meer uit The Lumineers, Kensington, Typhoon, Meschiya Lake & The Little Big Horns en Gallowstreet. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. 

De Amerikaanse folk-rockband The Lumineers had 4 jaar geleden een wereldhit met 'Ho Hey'. Nu zijn ze terug met een nieuwe plaat, vol muziek waar de levensvreugde vanaf spat. De enige andere show in Nederland, in De Melkweg in Amsterdam, is al uitverkocht. Kensington is een van de belangrijkste Nederlandse bands van dit moment. Met zijn epische rocksongs verkocht de band onlangs nog 2 keer de Ziggo Dome uit. Daarnaast komt Typhoon naar Groningen, de hiphopmuzikant die ziel en zaligheid blootlegt met zijn eerlijke en oprechte teksten, en bij alles wat hij doet de ‘lobi’ voorop zet. De 10-koppige feestband Gallowstreet Brass Band speelt hip-hop, house, brass en veel meer. Zangeres Meschiya Lake en haar band The Little Big Horns wekken de jaren '30 New Orleans jazz en dixieland tot leven.

Geef vrijheid door

Het Bevrijdingsfestival Groningen 2016 vindt donderdag 5 mei plaats op de drafbaan in het Stadspark in Groningen. Naast optredens zijn er allerlei activiteiten rond het thema van dit jaar, ‘Geef vrijheid door.’ In 2015 stonden er meer dan 50 buitenlandse en binnenlands acts in het Stadspark, verspreid over 6 verschillende podia. Meer informatie: www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen