Collegium Vocale Gent en Akademie für Alte Musik Berlin spelen Händel in De Oosterpoort

Groningen

Collegium Vocale Gent en Akademie für Alte Musik Berlin brengen zaterdag 27 februari 2 grote vocale werken van Händel in De Oosterpoort Groningen. Het betreft 'Funeral Ode for Queen Caroline' en 'Ode to St. Cecilia'.

Händel schreef het weinig uitgevoerde ‘Funeral Anthem for Queen Caroline’ (The Ways of Zion Do Mourn) in 1737. Het stuk is soms ingetogen, maar bejubelt ook de talloze deugden van de overleden koningin, echtgenote van koning George II. 2 jaar later wijdde Händel zich aan een ode voor St. Cecilia, een cantate gebaseerd op een tekst van de Engelse dichter John Dryden. ‘Ode for St. Cecilia’s Day’  is 1 van de 2 odes die Händel opdroeg aan de beschermheilige van de muziek.

Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie Wereldsterren waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Aanvang: 20.15 uur. Info/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen