Internationaal vermaarde jazzmusici bij Prins Claus Conservatorium

Groningen

De jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium houdt van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari een projectweek, getiteld: 'The Jazz Piano'.

Gerenommeerde internationale jazzpianisten komen naar het Prins Claus Conservatorium om de jazzstudenten te inspireren. Het betreft:
  • Spike Wilner uit New York;
  • Rob Bargad uit New York, nu woonachtig in Oostenrijk;
  • Marko Churnchetz uit Slovenië;
  • Mircea Tiberean uit Roemenie;
  • Marc van Roon.
Alle studenten spelen piano, volgen workshops en groepslessen. Alle piano-studenten geven pianoles aan de niet-pianostudenten en nemen hen aan het eind van de week zelfs examen af. Daarnaast worden studenten ingedeeld in ensembles en ’s avonds zijn er concerten.

Joris Teepe presents

Halverwege de projectweek, op woensdag 24 februari om 20.30 uur, vindt een concert plaats in de Oosterpoort in Groningen: 'Joris Teepe presents – New York comes to Groningen – Piano special'. De 5 jazz pianisten spelen samen met het hoofd van de jazzafdeling Joris Teepe (bas) en drumdocent Steve Altenberg. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij de Oosterpoort; studenten krijgen 50 % korting.

Auteur

Marc Jansen