Hotel Perdu in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Het Houten Huis en het Groninger Forum toveren de jeugdafdeling van de bibliotheek in de voorjaarsvakantie om tot een hotel: Hotel Perdu.

Kinderen kunnen er van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart meedoen aan theater- en dichtworkshops, een avontuurlijk spel en een feestelijk ontbijt.

Groninger Forum Bibliotheek

'Hotel Perdu' van theatergezelschap Het Houten Huis staat op 20 maart in de Stadsschouwburg in Groningen, maar kinderen kunnen in de Groninger Forum Bibliotheek dus al eerder kennismaken met het hotel. De receptionist van Hotel Perdu is de hele week beschikbaar om te helpen zoeken naar het boeken die passen bij hun lezer. Bovendien verblijven enkele interessante gasten in het hotel. Stadsdichter Kasper Peters geeft een workshop ‘Dichten met verloren woorden’, terwijl filosoof Ariska Bonnema een gedachtenwisseling houdt over ‘Vergeten en verliezen’. Verder zijn er plekken om muziek te luisteren en om gewoon lekker te lezen.

Hotel Perdu

'Hotel Perdu' is een beeldende voorstelling vol livemuziek voor iedereen vanaf 6 jaar. In Hotel Perdu logeren eenzame linkerschoenen, overbodig geworden typemachines, in de was gekrompen truien en zoekgeraakte knuffels. Ze vinden troost bij de receptionist van het hotel die iedere taal spreekt en ieder verdriet verstaat. Er is altijd plek voor iedereen en soms vinden ze er zelfs een nieuwe eigenaar.

Auteur

Marc Jansen