Theaterpremière ‘ECHO, verhalen over de liefde’ bij VRIJDAG

Groningen

In het VRIJDAG Theater in Groningen is zaterdag 27 februari de theaterpremière van ‘ECHO, verhalen over de liefde’.

De voorstelling ‘Echo, verhalen over de liefde’ van het Holle Vaten Theater is al in 12 kerkjes te zien geweest. Nu is er een theaterbewerking die in 2 theaters in het land gespeeld zal worden.

‘ECHO, verhalen over de liefde’

‘ECHO, verhalen over de liefde’ is een poëtische en humoristische voorstelling met poppen, maskers, video en muziek gebaseerd op oude maar nog steeds actuele verhalen. De godin van de liefde Afrodite geeft de beeldhouwer Pygmalion inspiratie om iedere dag maar weer aan het werk te gaan om het mooiste beeld ooit te maken. Hij hakt zijn ideale vrouw uit een blok steen, omdat hij geen enkele vrouw vindt die aan zijn hoge eisen kan voldoen. De liefde zorgt er ook voor dat het meisje Echo haar hart verliest aan Narcissus, maar hij lacht haar uit en zij kwijnt weg van verdriet en lost op. Alleen haar stem blijft bestaan en die is nog altijd te horen.

Vincent Aalders

De voorstelling wordt gespeeld door de Groninger kunstenaar Vincent Alders, poppenspeler, theatermaker en docent beeldend theater. Hij speelde onder andere bij Fa Tip Top, het Ro theater, New Victory Theatre New York, Schauspielhaus Erfurt, en ontwierp decors voor De Citadel, theater Rob Heiligers en het Waterhuis. De voorstelling begint om 20.30 uur. https://youtu.be/nSUDSLcdZNQ

Auteur

Marc Jansen