Hamon Martin Quintet naar De Oosterpoort

Groningen

De Bretonse folkgroep Hamon Martin Quintet geeft zaterdag 26 maart een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Net als Ierland en Schotland heeft ook Bretagne een Keltische achtergrond en een rijke en levendige muziektraditie. En daar waar de Schotten en Ieren graag in de pub hun muziek spelen en beleven, doen de Bretonnen dat tijdens het Fest Noz, een avondvullend openlucht feest met live muziek, dans, eten en drinken.

Fest Noz-muziek

Een van de toonaangevende en meest interessante vertegenwoordigers van de Bretonse folkscene is het Hamon Martin Quintet.Al ruim 10 jaar duiken deze 5 Bretonnen in de Fest Noz-muziek van hun regio (Haut Bretagne) en steken ze die traditie in een modern en zeer dansbaar jasje.

Mathieu Hamon

Zanger en caller Mathieu Hamon wordt bijgestaan door Janick Martin (trekharmonica), Erwan Hamon (bombarde, dwarsfluit), Ronan Pellen (snaren) en Erwan Volant (bas).

Auteur

Marc Jansen