Special Heroes Speed Soccer Tournament in Groningen

Groningen

In het Indoor Soccer Centre Groningen wordt donderdag 25 februari het Special Heroes Speed Soccer Tournament gehouden.

Dit is het eerste regionale schooltoernooi voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Behalve een onderlinge competitie, vinden een speed-contest en shoot-out competitie plaats voor de 11 deelnemende teams. In totaal komen bijna 100 leerlingen van 7 scholen - van RENN4 en De Ambelt - uit Noord-Nederland in actie. Het gaat hierbij om jongeren van 12 tot 20 jaar met gedragsproblemen en/ of psychiatrische problematiek, die onder andere daardoor moeilijkheden hebben met leren en moeilijk opvoedbaar zijn.

Special Heroes

Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. In Noord-Nederland is Special Heroes actief op 28 scholen voor jongeren met een auditieve-, verstandelijke- en/of gedragsbeperking.

Erwin van de Looi

Het Special Heroes Speed Soccer Tournament start om 10.00 uur en eindigt rond 13.30 uur met de prijsuitreiking door FC Groningen-trainer Erwin van de Looi, ambassadeur Special Heroes maatschappelijke selectie FC Groningen.

Auteur

Marc Jansen