'De Mattheüs Passie in Concert' in De Oosterpoort in Groningen

Groningen

 Edwin Rutten staat zaterdag 5 maart met 'De Mattheüs Passie in Concert' in De Oosterpoort in Groningen.

'De Mattheüs Passie in Concert' is gebaseerd op het format van de in 2014 door Edwin Rutten uitgebrachte dubbel-cd 'Mattheüs Passie'. Rutten vertelt op cd zijn Passie-verhaal, afgewisseld met muziekfragmenten. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is.

70 minuten

In de versie van Edwin Rutten is de Mattheüs Passie van Johann Sebastian Bach teruggebracht tot 70 minuten. ”Ik neem de luisteraar bij de hand door het hele stuk”, zegt Rutten hierover. ”Je maakt kennis met de sfeer van de muziek, de instrumenten en de stemmen. Te zwaar voor kinderen van 8 of 9 jaar? Niks daarvan. Ook voor volwassenen die alleen komen? Nou, wel degelijk.”

Live gemusiceerd

Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten, waaronder Josefien Stoppelenburg, Florieke Beelen, Marion van den Akker, Rein Kolpa, Joost van Tongeren, Jussi Lehtipuu, Merel van Geest en Matevs Kajdiz. De Mattheüs Passie staat onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. De regie is in handen van Marc Pantus. Na afloop ontmoet Edwin Rutten zijn grote en kleine bezoekers: “Ik wil graag weten, wat zij ervan vinden." Met de voorstelling in De Oosterpoort op 5 maart, die om 19.30 uur begint, wordt een tournee langs Nederlandse theaters afgetrapt. https://youtu.be/kBI9xjnhbS8

Auteur

Marc Jansen