The Jayhawks op TakeRoot 2016

Groningen

TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’, heeft met The Jayhawks de eerste grote naam voor de editie 2016 bekendgemaakt. TakeRoot 2016 vindt zaterdag 10 september plaats in De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop start vrijdag 26 februari om 10.00 uur.

The Jayhawks werd halverwege de jaren ’80 opgericht in Minneapolis. De doorbraak kwam in 1992 met de plaat ‘Hollywood Town Hall’. De band met zanger/ gitarist Gary Louris brengt dit jaar zijn negende studio-album uit: ‘Paging Mr. Proust’.

Nikki Lane

[caption id="attachment_60343" align="alignright" width="90"]Nikki Lane. Nikki Lane.[/caption] Naast The Jayhawks kan ook de komst van Nikki Lane bevestigd worden. Zij speelt rauwe country met een rafelig randje, wat haar de bijnaam ‘First Lady of Outlaw Country’ opleverde. In totaal zullen ongeveer 20 acts spelen op het festival.

Auteur

Marc Jansen