Concert Tommy Emmanuel in De Oosterpoort in Groningen

Groningen

Tommy Emmanuel komt naar Groningen. De Australische gitarist is maandag 26 september te bewonderen in De Oosterpoort.

Tommy Emmanuel toerde op zijn 10de met zijn familie onder de naam ‘The Emmanuel Quartet’ door Australië. En eigenlijk is hij nooit meer gestopt met gitaar spelen. Zo speelde hij veel als sessiemuzikant en werkte hij onder andere samen met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder.

Chet Atkins

Rond zijn 30dte ging een droom in vervulling: een samenwerking met zijn idool en held Chet Atkins. Samen namen zij het album ‘The Day The Finger Pickers Took Over The World’ op. Emmanuel sleepte hiermee zijn eerste Grammy-nominatie in de wacht. Het album ‘The Mystery’ leverde hem een tweede nominatie op. In september 2015 bracht de Australiër een nieuw album uit:  ‘It’s Never Too Late’.

Andy McKee

Andy McKee verzorgt het voorpgramma. McKee is een jonge akoestische gitarist, met name bekend om zijn percussieve techniek, waarmee hij via YouTube bekend werd. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen