Expositie 'Veranderende Stad' bij Erika Stulp

Groningen

Wethouder Joost van Keulen opent zaterdag in Galerie/ atelier Erika Stulp in Groningen de expositie ‘Veranderende Stad’. Met werk van Bart Vromans, Walburgis Meijers en Erika Stulp.

Het thema van deze expositie sluit aan de vorige tentoonstelling ‘Afscheid van de Rosse Buurt'. De prostitutie is uit het A-Kwartier van Groningen verdwenen. De panden in Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat staan, op een aantal bewoners na, leeg. Rode tl-verlichting is uit, gordijnen zijn gesloten. Bart Vromans heeft de imaginaire sloophamer al gepakt. Hij is rigoureus te keer gegaan in de vorm van druksels. Verder toont hij maquettes van oude en nieuwe gebouwen. Walburgis Meijers toont onder andere oude stadsmuren die langzaam aan het vervallen zijn. Door diepe scheuren vinden plantjes hun weg. De schoonheid van verval. Erika Stulp is op een heel betrokken manier aan het fantaseren gegaan. "Voor mij is dit een bron van inspiratie", meldt Erika Stulp. "Wat gaat er gebeuren? Slopen, verbouwen, hoogbouw, andere bedrijven, andere bewoners of dan ook maar helemaal bruisend?" Ze heeft de transformatie van dit stadsdeel kleurrijk en met lichte humor verbeeld in acryl op doek. Verder is klein werk te zien van Yolanda Bootsma en Carlien Dubben. De expositie loopt tot en met 30 april.

Auteur

Marc Jansen