Chess in the city | Chess 960 in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

De Groninger Forum Bibliotheek vormt zondag 6 maart het decor voor 'Chess in the city | Chess 960'. Dit is een schaakevenement, georganiseerd door Groninger Forum, Schaakvereniging Groninger Combinatie en Raindropchess Media.

Het evenement is bedoeld voor iedereen die nog niet kan schaken (maar wel nieuwsgierig is), voor beginnende schakers en voor de echte liefhebber. Met workshops en een open toernooi. Bovendien ligt de collectie schaakboeken die de bibliotheek rijk is voor de grijp.

Open toernooi

Het open toernooi wordt gespeeld in 6 ronden in een Zwitsers systeem. Speeltempo: 15 minuten per persoon per partij. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de Forumsite. Deelname kost 5 euro.

Invitatiegroep

Voor invitatiegroep zijn internationaal grootmeester Sipke Ernst (FIDE-rating 2523), de 14-jarige Lucas van Foreest (FIDE-rating 2320) en internationaal damesgrootmeester Iozefina Paulet (FIDE-rating 22000) vastgelegd.

Workshop schaken voor beginners

Voor beginners staat een workshop schaken on der leiding van Jozias Hillenkamp van Raindropchess Media geprogrammeerd. De workshop duurt 30 minuten en wordt gegeven om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Chess in the city | Chess 960 duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Auteur

Marc Jansen