Amerikaanse film 'The Big Short' in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 5 maart de Amerikaanse film 'The Big Short' van Adam McKay vertoond.

Terwijl menig zakenman in de eerste jaren van de 21ste eeuw aan het feestvieren is, staat de wereldeconomie op rand van instorten. Slechts een aantal outsiders ziet dit aankomen. De handel in Amerikaanse hypotheken is naar hun idee zo kwetsbaar als een zeepbel die onherroepelijk uit elkaar zal spatten. De vraag is alleen: wanneer? Tegen de heersende stroom in besluiten ze te handelen naar eigen inzicht om te kunnen profiteren van de naderende kredietcrisis. Hun riskante investeringen brengen hen rechtstreeks naar de duistere kant van het moderne bankwezen. Met Christian Bale, Steve Carell en Ryan Gosling. De film - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld- wordt ook op maandag 7 maart vertoond. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/6AFxrQn5m9w

Auteur

Marc Jansen