Capella Groningen presenteert programma rond 'Oorlog en vrede'

Groningen

Capella Groningen presenteert zaterdag 5 maart in de Der Aa-kerk in Groningen een programma rond 'Oorlog en vrede'. Het door Enrique López-Cortón ensemble zingt hierin werken van componisten die in het tweede kwart van de 16de eeuw tot de Europese top behoorden.

Centraal staat de monumentale 5-stemmige mis ‘L’Homme armé’ van de Spanjaard Cristóbal de Morales, waarin gebruikt wordt gemaakt van de in de 15de eeuw ontstane melodie ‘L’Homme armé’ (De gewapende man). Ter afwisseling worden Gregoriaanse gezangen gezongen en staan 2 liederen geprogrammeerd van tijdgenoten van Morales met wier werk dat van de Spanjaard wel eens verward is: ‘Dezilde al caballero’ van Nicolas Gombert en ‘Crainte et espoir’ van Thomas Crecquillon. Als bonus wordt Morales' 6-stemmige motet ‘Jubilate Deo omnis terra’ ten gehore gebracht. Dit motet werd geschreven ter gelegenheid van de Vrede van Nice (1538). Aanvang: 20.15 uur. Kaartreservering: reserveringen@capellagroningen.nl of 050-3095698.

Auteur

Marc Jansen