Luthers Bach Ensemble met 'Matthäus Passion' in Der Aa-kerk

Groningen

Het Luthers Bach Ensemble voert zaterdag 12 maart de 'Matthäus Passion' op in de Der Aa-kerk in Groningen.

De 'Matthäus Passion' wordt uitgevoerd door 2 samengestelde koren uit het projectkoor van het Luthers Bach Ensemble. De begeleiding is in vertrouwde handen van het vaste barokorkest. De soli bestaan uit solisten van het Luthers Bach Ensemble, Robert Buckland (Evangelist) en Marc Pantus (Jezus-figuur), die de muziek uit het hoofd zingen. Daarmee heeft deze 'traditionele' uitvoering toch een aantal verwijzingen naar de scenische M'atthäus Passion' die het kleinkoor vorig jaar bracht.

Kleinkoor en barokorkest

Het Luthers Bach Ensemble heeft 2 koren: een kleinkoor en een projectkoor. Het kleinkoor bestaat uit zeer ervaren zangers en deels professionals. Het koor heeft de laatste jaren furore gemaakt met uitvoeringen in Nederland en Ostfriesland. Het projectkoor bestaat uit een enthousiaste groep ervaren amateurzangers en geeft 2 keer per jaar een concert. Het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble bestaat uit een vaste kern van internationale jonge getalenteerde spelers. Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop: ticketshop Boekhandel Daan Nijmanwww.luthersbachensemble.nl en 06 - 149 22 638.

Auteur

Marc Jansen