RUG-studenten interviewen winnares Aletta Jacobs Prijs 2016

Groningen

In het Academiegebouw in Groningen wordt maandag 7 maart de Aletta Jacobs Prijs 2016 uitgereikt. Dit gaat gepaard met een 'College Tour' met winnares Petra Stienen.

De Aletta Jacobs Prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt aan een vrouw met een academische achtergrond die zich onderscheiden heeft in het debat over emancipatie. Politicus, columnist en arabist Petra Stienen ontvangt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken. Ze creëert ruimte voor ‘het andere geluid’ van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld.

College Tour

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaat Petra Stienen in een 'College Tour' in gesprek met Groninger studenten. College Tour is een interactieve interviewopzet waarbij studenten en mensen uit de persoonlijke sfeer van de geïnterviewde vragen stellen. Door middel van audio- en videomateriaal wordt een impressie geschetst uit het verleden en het heden van de geïnterviewde. De presentatie is in handen van professor in de Journalistiek Bart Brouwers. Studenten die de beste vragen insturen krijgen de kans deze zelf te stellen.

Auteur

Marc Jansen