Geloof, homoseksualiteit en het belang van verhalen

Groningen

In Galerie Mooiman in Groningen wordt zaterdag 12 maart een bijeenkomst gehouden met de titel 'Geloof, homoseksualiteit en het belang van verhalen'. In deze bijeenkomst staan de verhalen van christelijke homo's en lesbiennes centraal.

De bijeenkomst is georganiseerd door het COC Groningen & Drenthe. Deze belangenorganisatie noemt de bijeenkomst 'een verkenning van het belang van verhalen'. Deze verkenning gebeurt aan de hand van 2 boeken: 'Verscheurd' en 'Hartenvrouw'

Verscheurd

'Verscheurd' is de vertaling van het invloedrijke boek 'Torn'. In dit boek vertelt de Amerikaan Justin Lee zijn persoonlijke verhaal. Hij vertelt openhartig over zijn aanvankelijke ontkenning, zijn coming-out, zijn ervaringen met ‘ex-gay’-bewegingen en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Het boek wordt gepresenteerd door Matthijs van der Velde van de website verscheurd.nl. Met deze website wil hij bijdragen aan meer ruimte voor homoseksualiteit binnen kerken, zonder te oordelen over de verschillende visies hierop.

Hartenvrouw

Miranda Terpstra-van de Kerk presenteert haar boek 'Hartenvrouw'. Voor dit boek interviewde ze 15 gelovige dames, die allemaal lesbisch zijn, maar verschillen qua leeftijd en kerkelijke achtergrond. De bijeenkomst begint om 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen