Wandeling langs gevelstenen en oude gevelreclame in Groningen

Groningen

Paulien Excursions heeft voor vrijdag 4 maart een wandeling langs gevelstenen en oude gevelreclame in Groningen georganiseerd.

"Je loopt er vaak aan voorbij, maar de binnenstad van Groningen heeft vele gevelstenen. Tijdens de wandeling gaan we ze bekijken", vertelt gids Paulien Ex. "Sommige liggen verborgen in achteraf gangetjes of hoog in de topgevels. Het varieert van stenen met namen en stichtingsdata van gebouwen, wapenschilden, maar ook spreuken die verwijzen naar bepaalde functies van gebouwen, mooie stenen ter decoratie en niet te vergeten oude gevelreclame." De gids vertelt tijdens de wandeling over de stenen en de historie ervan. De wandeling duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Startpunt is de Martinitoren. Deelname kost 8,50 euro. Aanmelden: 050-3131859, 06-40468768 of info@paulienexcursions.nl.

Auteur

Marc Jansen