Halve finales POPgroningen Talent Award in Simplon

Groningen

Simplon in Groningen is op de donderdagen 10 en 17 maart toneel van de halve finales van de POPgroningen Talent Award.

TalentAwardIn februari vonden de 8 voorrondes van de talentenjacht plaats, verspreid over de provincie. Een professionele jury selecteerde steeds 1 act voor de halve finales. Dit leverde de volgende halve finalisten op:
  • Franky Age
  • Hollow Men
  • Kira
  • Lars Koehoorn
  • Ten Years Today
  • The Mandrills
  • The Movement
  • Vera's Charm
In beide halve finales worden 2 acts geselecteerd voor de uiteindelijke finale in VERA op 22 april.

Winnende act

De winnende act kwalificeert zich voor de SENA Performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, en verdient optredens op Eurosonic, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf en het Bevrijdingsfestival Groningen (Local Heroes Podum). Bovendien wordt de winnaar een jaar lang gecoacht door een professional, ligt een waardecheque van Westerhaven Muziek in het verschiet en mag worden deelgenomen aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort). Beide halve finales beginnen om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen