Jongste cabaretiers van Nederland bij VRIJDAG in Groningen

Groningen

'De Lang Zullen We Leven Tour' van de allerjongste cabaretiers van Nederland – Roel Meijvis, Tom Lash en Rajko en zijn broer - doet zaterdag 2 april het VRIJDAG Theater in Groningen aan. 

Roel Meijvis

Roel Meijvis (20) won op zijn 13de de BN De Stem Cultuurprijs. Hij werd vervolgens gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. Hij maakte een oudejaarsconference voor het NOS Jeugdjournaal, ging op zijn veertiende al avondvullend het theater in en maakte al 4 theaterprogramma’s. Ondanks zijn 7 jaar aan ervaring, behoort Roel nog steeds tot de jongste cabaretiers van Nederland.

Rajko en zijn broer

Rajko en zijn broer is een gloednieuw Nederlands cabaretgezelschap, bestaande uit Rajko en Yuri Disseldorp. Zij brengen een liefdesfeuilleton over Jan en heel veel vreemde en absurde chaos. In een saai, degelijk cabaretprogramma hebben ze gewoon geen zin.

Tom Lash

Tom Lash stond in 2012 op zijn 18de in de finale van Cameretten. Het jaar haalde hij de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2014 maakte hij samen met Roel Meijvis een oudejaarsconference die ze op Oudejaarsavond speelden in Paradiso in Amsterdam. Daarnaast maakt hij columns voor het NPO Radio 1-programma 'Druktemakers'. Aanvang: 20.30 uur. Elke cabaretier speelt een half uur. Kaarten kosten 12 euro (studenten € 8). Kaartverkoop: bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen