Hoogtepunten internationale filmmuziek bij Master Gala Prins Claus Conservatorium

Groningen

De Oosterpoort in Groningen is vrijdag 18 maart toneel van het Master Gala Prins Claus Conservatorium. Het symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium speelt tijdens dit gala hoogtepunten uit de internationale filmmuziek.

Op het programma staan ‘klassieke’ composities uit bekende internationale films, zoals Walkϋrenritt van Richard Wagner (gebruik in 'Apocalypse Now'), het eerste deel van de suite uit Romeo en Julia van Prokofjev ('Caligula') en het Adagio van Samuel Barber ('Platoon'). Na de pauze staan composities centraal die speciaal voor films werden gecomponeerd, zoals de Ouverture uit 'Soldaat van Oranje' van Rogier van Otterloo en 'Schindler’s List' van John Williams.

Symfonieorkest

Het symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium - onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen - wordt gedirigeerd door de Vlaamse dirigent Etienne Siebens, momenteel vaste gastdirigent van het ASKO| Schönberg en ‘Artist in Residence’ bij I Solisti del Vento. Het orkest bestaat uit bachelor- en masterstudenten van de afdeling klassieke muziek van het Prins Claus Conservatorium, aangevuld met enkele alumni. Aanvang: 20.15. Entree: 10 euro. Kaartreservering: www.de-oosterpoort.nl https://youtu.be/gZs9uksEnho

Auteur

Marc Jansen