Hanna Bervoets en Nyk de Vries in talkshow 'Zondagschrijvers' in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Hanna Bervoets en Nyk de Vries zijn zondag 13 maart te gast in de maandelijkse literaire talkshow 'Zondagschrijvers' in de Groninger Forum Bibliotheek.

Gastheer Coen Peppelenbos interviewt de beide schrijvers. Tussendoor is 'De literaire wandeling' te zien, een korte film over de literaire geschiedenis van Groningen. De talkshow eindigt met 'De literaire quiz', waarmee een gesigneerd boek van beide gasten kan worden gewonnen.

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets is een van de meest toonaangevende schrijvers van dit moment. Na het verfilmde en met de Opzij Literatuurprijs bekroonde 'Lieve Céline' brak Bervoets definitief door met het alom bejubelde 'Alles wat er was'. Haar vierde roman 'Efter' wordt verfilmd en bereikte de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Van 2009 tot 2015 schreef Bervoets wekelijks een column voor Volkskrant Magazine. Deze zijn gebundeld in 'Leuk zeg doei' (2010), 'Opstaan, aankleden, niet doodgaan' (2013) en 'En alweer bleven we ongedeerd' (2015). Sinds het najaar van 2015 is Bervoets 1 van de 5 vaste televisierecensenten van de Volkskrant en in januari 2016 verscheen haar vijfde roman 'Ivanov'.

Nyk de Vries

Nyk de Vries is schrijver, performer, muzikant en radio- en theatermaker. In 2010 won hij het Belcampo-stipendium. Zijn bundel 'De dingen gebeuren omdat ze rijmen' (2011) met ultrakorte absurde verhalen, werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Begin jaren '90 studeerde De Vries geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij woonde uiteindelijk 17 jaar in Groningen. Deze tijd komt terug in zijn nieuwe roman 'Renger' die zich onder andere afspeelt in Vinkhuizen en Beijum. De Vries was zanger van The Amp, een gitaargroep die regelmatig speelde in het alternatieve popcircuit. Later was hij drummer en gitarist van Meindert Talma & the Negroes. Inmiddels is hij fulltime schrijver, waarbij hij live graag muziek toevoegt aan z'n performance. Aanvang: 14.00 uur. Entree: 6 euro (Bibliotheekpashouders 5 euro).

Auteur

Marc Jansen