Lezing over seksuele diversiteit in de islam

Groningen

De Iraanse filosoof Mehrad Alipour geeft maandag 14 maart een lezing in de Doopsgezinde Kerk in Groningen. Onderwerp is: seksuele diversiteit in de islam. 

Mehrad Alipour is in Groningen op uitnodiging van COC Groningen & Drenthe en het GSp, Studentenplatform voor levensbeschouwing. De Iraanse filosoof is al lange tijd geïnteresseerd in homoseksualiteit binnen de islam. Omdat daar in Iran niet over gesproken mag worden, heeft hij zijn onderzoek jarenlang in het geheim moeten doen. Dit veranderde toen hij in 2013 vluchtte uit Iran.

Same-sex desires and acts

Sinds september 2015 is hij verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en het NIAS, een internationaal netwerk van universiteiten en instellingen die academische vrijheid ondersteunen. Hier doet hij onderzoek naar homoseksualiteit en biseksualiteit in de islam, of zoals hij het liever noemt: ‘same-sex desires and acts’.

Controversiële conclusie

Vanuit de traditionele school gaan homoseksualiteit en islam niet samen. Op basis van islamitische bronnen komt Alipour echter tot de controversiële conclusie dat Allah een voorstander is van seksuele diversiteit. De lezing en de daaropvolgende discussie zijn in het Engels. Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen