Kick-off Popsport Groningen 2016 in Simplon

Groningen

In Simplon in Groningen wordt zondag 13 maart de tweede editie van Popsport Groningen afgetrapt.

Popsport is een landelijk begeleidings- en coachingstraject voor beginnende, talentvolle muzikale acts, van dj tot singer-songwriter. Een aantal muzikale acts krijgt 4 maanden begeleiding om zichzelf te verbeteren, zowel muzikaal als op het gebied van bijvoorbeeld pr en podiumpresentatie.

Coaches

De coaches zijn onder onder anderen Dudettes-drummer Ingrid Lodewegen en Robin IJzerman, singer-songwriter en winnaar van de talentenjacht Café Martini XL van RTV Noord in 2015. Tijdens de kick-off treden de acts voor elkaar en voor de coaches op, en wordt een nul-meting gedaan in AMACK. Ook krijgen de deelnemers een workshop over podiumgeluid. Uitendelijk maken de acts afspraken met de coaches over wat er de komende maanden ontwikkeld gaat worden en op welk vlak ze begeleiding nodig hebben.

Deelnemers

Dit jaar doen 2 bands en 3 singer-songwriters mee aan Popsport Groningen:
  • Lunar uit Groningen
  • Jerkbait uit Stadskanaal/ Oude Pekela
  • Daphne Messelink uit Groningen
  • Jolien Swarts uit Muntendam
  • Silke van Wijngaarden uit Groningen
Tijdens een showcase in Simplon op 1 juli laten de acts zien welke vooruitgang ze geboekt hebben gedurende het traject. De act die het meeste uit het coachingstraject gehaald heeft, mag meedoen aan het landelijke vervolgtraject. Popsport Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Auteur

Marc Jansen