Maslenitsafeest in Russisch-Orthodoxe kerk in Groningen

Groningen

De Russisch-Orthodoxe kerk in Groningen viert zaterdag 12 maart het Maslenitsafeest.

Dit is de orthodoxe Vastenavond aan de vooravond van De Grote Vasten. De Grote Vasten begint maandag 14 maart en duurt tot het orthodoxe paasfeest, dit jaar op 1 mei.

Pannenkoeken

Het Maslenitsafeest begint om 16.00 met spelletjes voor kinderen en volwassenen - met pannenkoeken, thee en koffie. Om 17.30 is de Vesperdienst. Daarna, rond 19.00 uur, wordt in de bovenzaal van het kerkgebouw aan de Ganzevoortsingel 2 een benefietpannenkoekendiner geserveerd.

Diaconaal project voor Syrië

De opbrengst van van het Maslenitsafeest komt ten goede aan een diaconaal project voor Syrie; in dit project wordt samengewerkt met de Groninger PKN-gemeente De Fontein en het Syrisch-Orthodoxe klooster in Twente. Via de Syrisch-orthodoxe kerk ter plekke zijn inmiddels voedselpakketten en medicijnen verstrekt in de stad Kamshli in Noordoost-Syrië.

Auteur

Marc Jansen