DWARS hangt posters met halfnaakte man in Groningen

Groningen

De afdeling Groningen van DWARS, GroenLinkse jongeren hangen posters van een halfnaakte man met een professionele vrouw in Groningen. Dit naar aanleiding van Internationale Vrouwendag.

De poster is een tegenreactie op de controversiële campagne van Suitsupply. Onder #Suitsupplyreversed draaien de jongeren, samen met Emancipator, Doetank PEER en het tv-programma Jan Rijdt Rond, de rollen dus om. “Vrouwen moeten vooral sexy zijn voor mannen, lijkt vaak de tendens. Andersom zien we het zelden. Met onze poster willen we mensen aan het denken zetten”, laat DWARS-voorzitter Lyle Muns weten.

Geen naakte vrouwen?

Zouden er volgens de organisaties dan geen campagnes met naakte vrouwen mogen zijn ? “Natuurlijk moeten vrouwen en mannen naakt geportretteerd kunnen worden. Te vaak wordt de vrouw echter teruggebracht tot het persoonlijk seksspeeltje van de man. Vrouwen én mannen kunnen pas echt vrij zijn wanneer ze geen rol opgedrongen worden op basis van hun geslacht”, stelt Muns.

Dubbele standaard

“Seksisme is overal, maar meestal hebben we het niet door. Campagnes als deze confronteren ons met onze dubbele standaard. Daarmee maken we het impliciete expliciet. Die bewustwording is de eerste stap naar een meer gelijke wereld”, besluit Muns. De jongeren plakken hun posters ook in andere steden. Enthousiastelingen kunnen het document vrij downloaden op Facebook en de poster zelf in hun gemeente ophangen.

Auteur

Marc Jansen