Experience Groningen: speelse kennismaking met stad en provincie

GRONINGEN

Wethouder Paul de Rook van Groningen trapt vrijdag 11 maart om 12.00 uur in De Oosterpoort de tweede editie van Experience Groningen af. Dit 2-daagse evenement laat internationale studenten op speelse wijze kennismaken met het beste wat Groningen te bieden heeft.

Experience Groningen is een landelijk uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Dit omdat internationale studenten nog te vaak de weg niet vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen. Experience Groningen wil hen buiten de ‘student bubble’ laten treden en op een leuke manier wegwijs maken in de stad en de provincie, met programma vol sport, cultuur, wetenschap en bedrijven.

Programma

Na de aftrap door Paul de Rook en een echte Groninger lunch, stappen de deelnemers op de fiets voor een interactief programma bij onder meer NNT, IBM, Groninger Museum, GasTerra en FC Groningen. De volgende dag gaan de studenten met de bus op pad om de 'highlights' van de provincie te ontdekken, met bezoeken aan onder andere de Fraeylemaborg, de Groningse Bierbrouwerij en het Veenkoloniaal Museum.

Eten bij Stadjers

Belangrijk onderdeel van Experience Groningen is Meet & Eat op de vrijdagavond, waarbij de deelnemers bij Stadjers thuis eten. Via deze Stadjers - en hun verhalen en kookkunsten - maken de internationale studenten op ongebruikelijke wijze kennis met het Groninger leven. Na Meet & Eat is wordt in het Groninger Forum de film ‘Michiel de Ruyter’ vertoond en gedebatteerd over vluchtelingen. De organisatie van Experience Groningen is in handen van Erasmus Student Network (ESN), de vereniging voor internationale studenten.

Auteur

Marc Jansen