GroenLinks plant tuinbonen in stad Groningen

Groningen

GroenLinks plant zondag 13 maart tuinbonen in de stad Groningen. Ze doet dat verspreid door de stad. Na afloop krijgen de deelnemers een gratis bonenmaaltijd in The Free Café.

De actie 'Tuinboon je mee?', die voor de zesde keer plaatsvindt, gaat om 14.00 uur van start bij Tuinindestad aan de Friesestraatweg 137A. De deelnemers krijgen instructie voor het poten van de tuinbonen. Vervolgens gaan ze in groepjes de stad in om de bonen in de grond te stoppen. Met de actie 'Tuinboon je mee?' wil GroenLinks de stad een stukje groener maken én het belang van stadslandbouw demonstreren. De politieke partij nodigt Stadjers uit deel te nemen aan de zaaiactie. Het zaaigoed is gedoneerd door De Bolster, een biologisch dynamische kwekerij.

Auteur

Marc Jansen