Schrijfster Boekenweekgeschenk Esther Gerritsen naar Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Esther Gerritsen komt vrijdag 18 maart naar de Groninger Forum Bibliotheek in Groningen. De schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2016 wordt vanaf 20.00 uur geïnterviewd door Louis Stiller.

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel 'Bevoorrecht bewustzijn'. Hierop volgden de romans 'Tussen Een Persoon' en 'Normale dagen'. In 2008 verscheen haar alom geprezen 'De kleine miezerige god'. Haar laatste 3 romans 'Superduif' (2010), 'Dorst' (2012) en 'Roxy' (2014) werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In 2014 kreeg Gerritsen de 3-jaarlijkse Frans Kellendonk-prijs toegekend. De jury vond: ‘Niet alleen in haar onderwerpkeuze, maar ook in haar stijlgevoel is Gerritsen een buitencategorie.’

Louis Stiller

Louis Stiller (1959) is publicist, beschouwer en ontdekkingsreiziger op een groot aantal verschillende terreinen: van stadsbomen tot smart media, van treinen tot schrijven. Stiller schrijft voor dag- en weekbladen, schreef een kleine dertigtal boeken, variërend van reisgidsen en computerboeken tot 'Stillers omgang' (De Prom, 2003), een essayistisch verslag van een wandeling langs de randen van de stad Amsterdam. Stiller werkt veelal in de trein en reist op deze manier vrijwel dagelijks door Nederland en Vlaanderen.

Signeersessie

Na afloop van het interview houdt Esther een signeersessie. Boekhandel Van Der Velde is aanwezig met een boekenstand. Entree: € 7,50 (CJP, Student, 65+, Bibliotheekpas € 6).

Auteur

Marc Jansen