Aafke Steenhuis in 'Naked Lunch' in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Aafke Steenhuis maakt donderdag 17 maart haar opwachting in 'Naked Lunch' in de Groninger Forum Bibliotheek.

Aafke Steenhuis schuift derhalve bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een lunch en een goed gesprek. Over haar favoriete kunst, over welk boek of welke muziek haar ontroert, en over welke film een onuitwisbare indruk maakte. Ook zal het gaan over haar kunst die tot en met 18 maart te bewonderen is in de expositie 'Dubbeltalent - De Rijke Buit' in de Groninger Forum Bibliotheek.

Aafke Steenhuis

Aafke Steenhuis is schrijfster en schilder. Ze is in 1946 geboren in Delfzijl en studeerde Nederlands en Spaans. Steenhuis is getrouwd met Jan Joost Teunissen. In 1973 werkten ze samen in de landhervorming in Chili en schreven er hun eerste boek over: 'Chileens Dagboek'. In 1974 verhuisden ze naar Amsterdam en was Steenhuis tot 1990 redacteur van De Groene Amsterdammer. In 1991 was ze mede-oprichter van de Golfgroep, een discussiegroep van linkse intellectuelen die nog steeds maandelijks bijeenkomt en zich met internationale politieke thema's bezighoudt.

Schilder

Behalve schrijfster is Aafke Steenhuis ook schilder. Ze heeft particuliere teken- en schilderlessen gevolgd bij de schilder Ronny Abram in Amsterdam en werd geïnspireerd door het Duitse expressionisme en door de Groninger schilderbeweging De Ploeg. Steenhuis werkt meestal in gemengde techniek.

Eems

Haar laatste boeken gaan over de rivier de Eems: 'Het lied van de Eems' (2011) en 'De Eems - Een stroom van beelden' (2014). En over het IJ van Amsterdam: 'De magie van het IJ- Panorama Amsterdam Noord' (2015). Aanvang: 12.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen