'Een coming of age voor bejaarden' in Grand Theatre

Groningen

BERG&BOS staat zaterdag 19 maart met de voorstelling 'Een coming of age voor bejaarden' in het Grand Theatre in Groningen. Met in de hoofdrol Paul R. Kooij en Joke Tjalsma.

In 'Een coming of age voor bejaarden' ontmoeten 2 onbekenden elkaar bij een bankje aan de rand van een bos. Ze raken in gesprek. Eerst beleefd en oppervlakkig, geheel volgens de wetten van de sociale etiquette. Maar naarmate hun gesprek vordert, blijken de 2 veel met elkaar te delen. Veel lief. Maar ook veel leed. Verlies. En rouw. Het gesprek wordt steeds intiemer en de 2 komen dichter en dichter bij elkaar. Té dicht voor de gemiddelde zondagmiddag, althans dat vindt de vrouw. Ze probeert de man op afstand te houden, maar dan komt ze er ineens achter dat ze hem veel beter lijkt te kennen dan ze ooit had vermoed.

BERG&BOS

BERG&BOS bestaat uit acteur Maurits van den Berg en schrijver Rik van den Bos. Eens per jaar bundelen zij hun krachten, delen ze hun ervaringen en maken ze theater. Voor 'Een coming of age…' werken zij samen met acteurs Paul R. Kooij, Joke Tjalsma en de jonge Yara Alink. Videodesign, een veelzijdig decor en een inventief gebruik van muziek spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Deze muziek is van de hand van Jan Groenteman en Keez Groenteman. De voorstelling wordt geregisseerd door Eva Line de Boer, winnares van de ITs Ton Lutz Award 2014 voor de beste regie met haar voorstelling 'Euphoria'. Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen