Energiewacht Tour brengt wereldtop naar Groningen

Groningen

Met 11 internationale merkenteams, 6 nationale ploegen en 7 clubteams is de zesde editie van de Energiewacht Tour voor vrouwen verzekerd van een zeer sterk deelnemersveld.

De Energiewacht Tour 2016 gaat woensdag 6 april van start met een ploegentijdrit tussen Groningen en Haren, met start en finish op de Vismarkt in Groningen.

Top 5

Onder de deelnemende teams de 5 hoogst geplaatste teams van de ranglijst van de internationale wielerbond UCI. Koerdirecteur Danielle Lissenberg-Bekkering legde de Nederlandse ploegen Rabo-Liv, de formatie van 2-voudig ritwinnares van 2015 Anna van der Breggen, en Boels-Dolmans vast, net als het Britse Wiggle-High 5, het Duitse Canyon-Sram en het Australische Orica-AIS. UCI-teams Verder zijn de UCI-teams Hitec Products, Liv-Plantur, United Healthcare, Parkhotel Valkenburg, Lensworld-Zannata en Lares-Waowdeals aanwezig, net als de de nationale ploegen van de Verenigde Staten, Denemarken, Groot-Brittannië, Belgie, Duitsland en Zwitserland. Het startveld wordt compleet gemaakt met de aanwezigheid van de clubteams van NWV Groningen, Jan van Arckel, Swabo, De Kannibaal, Assen-Roden-Meteoor, Team WNT en Girlsteam Sachsen.

Junior-vrouwen

Ook de editie voor junior-vrouwen heeft een internationaal deelnemersveld. Met 11 nationale selecties is de Energiewacht Tour voor junior-vrouwen toonaangevend in de wereld. Zo zijn de Belgische, Duitse, Noorse, Luxemburgse, Zwitserse, Amerikaanse, Tsjechische en Sloveense nationale selectie van de partij, net als 2 Turkse en Britse nationale teams en een ploeg uit Wales. Nederlandse en buitenlandse clubteams maken het veld compleet. Het gaat om de ploegen van NWV Groningen, Zuid-Oost-Nederland, Regioteam Zuid-Holland, Jan van Arckel, Restore, Kuota Go, HRTC Hoorn, WCL Bergklimmers, WRV De Peddelaars, Assen-Roden-Meteoor, Ahoy-Westland Wil VOoruit, Balen BC, Girlsteam Sachsen, ARTV De Adelaar en Rudyco-Janatrans.

Klinkende namen

Koersdirecteur Danielle Lissenberg-Bekkering: "De enorme belangstelling van de toppers uit het vrouwenpeloton maar ook van de nationale en internationale talenten laat zien dat deze ronde in een enorme behoefte voorziet. We mogen weer een wedstrijd verwachten waarin we klinkende namen op de erelijst zullen krijgen." De editie van 2015 werd gewonnen door de toenmalige wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer uit Duitsland.

Auteur

Marc Jansen