Pop-up squashbaan op de Grote Markt in Groningen

Groningen

Squashen op de Grote Markt in Groningen. Dat kan zaterdag 11 en zondag 12 juni. Dan namelijk staat de, volgens initiatiefnemer Dick Dam, mooiste volledig glazen squashbaan van Europa op de Grote Markt.

Belangrijkste doel: 200 jongeren op de squashbaan krijgen. "Iedereen is het er over eens dat het leuk en goed is voor jonge mensen om te sporten", meldt Dam. "Eind 2014 bleek uit een publicatie van Forbes Magazine dat squash de gezondste sport ter wereld is. Tegelijk valt op dat jeugd maar moeilijk de weg naar de squashbaan vindt."

Gratis squashen

"Daarom kunnen alle jongeren (10 - 18 jaar) uit Noord-Nederland gratis squashen. Ze starten met 5 lessen bij een squash-centrum in de buurt. De laatste les is op de glazen baan op de Grote Markt."

Squashkampioenschap

De pop-up squashbaan is bovendien toneel van strijd om het squashkampioenschap van het Noord-Nederland. Regerend kampioen Thijs Roukens, een 17-jarige talent uit Drachten, verdedigt zijn plek op de Troon van het Noorden. Een artistieke troon gemaakt van 50 kapotte squashrackets. De lessen voor de jeugd starten medio april. Aanmelden kan tot 1 april via squashgrotemarkt.nl.

Auteur

Marc Jansen