Alina Kiers opent Dag van de Grunneger toal met sprookjes

Groningen

Het RHC Groninger Archieven in Groningen vormt zaterdag 19 maart het decor voor de Dag van de Grunneger toal.

De 7de editie van de Dag van de Grunneger toal wordt om 11.10 uur geopend door zangeres en actrice Alina Kiers. In de openingsact staan sprookjes centraal. Aanleiding is de presentatie van het boek 'Grunneger Grimm' tijdens de Dag van de Grunneger toal - het eerste exemplaar wordt 19 maart om 11.00 uur uitgereikt aan gedeputeerde Fleur Gräper. Dit boek telt 50 wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm vertaald in het Gronings door Marten van Dijken.

Programma

Op het programma van de Dag van de Grunneger toal staan muziekoptredens van onder meer Peter de Haan, het Ost-Friese Otto Groote Ensemble en de Stroatklinkers. Er zijn flitslezingen over het Gronings, broescursussen, kleine toal-exposities van onder andere Drukwerk in de Marge, voordrachten in het dichterscafé en verhalenvertellers. Ook zijn Groninger streektaalorganisaties vertegenwoordigd op de jaarlijkse Toalmaarkt.

Organisatie

De Dag van de Grunneger toal is georganiseerd door het Huis van de Groninger Cultuur, Groninger Forum Bibliotheek, Stichting t Grunneger Bouk, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG) en het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. Tijd: 11.00 - 16.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen