Engelse film 'The Lady in the Van' in RKZbios in Groningen

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 19 en maandag 21 maart de Engelse film 'The Lady in the Van' Nicholas Hytner vertoond. Deze film is gebaseerd op een toneelstuk van Alan Benett.

In de film verhuist toneelschrijver Alan Bennett naar de Londense wijk Camden. Hij krijgt buren die wat snobistisch zijn, maar ook compassie hebben voor de zwakkeren van de samenleving. Dus tolereren ze de oude, knorrige, dakloze dame (Maggie Smith) die haar gammele busje in de straat parkeert. Als de parkeerregels strenger worden, vraagt ze of haar bus vol rommel op Bennetts ongebruikte oprit mag staan. Ze verblijft daar uiteindelijk maar liefst 15 jaar. Ze is niet op haar mondje gevallen en moppert maar al te graag, maar Bennett blijft ondanks alles tamelijk gecharmeerd van de eigenzinnige zwerfster. De film - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld- begint om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/zp1HBx8SIBM

Auteur

Marc Jansen