Lezingenreeks 'Religie & Conflict' bij Studium Generale Groningen

Groningen

Studium Generale Groningen heeft een lezingenreeks georganiseerd over 'Religie & Conflict'. Deze reeks wordt dinsdag 22 maart afgetrapt door William Cavanaugh. Plaats van handeling is het Academiegebouw in Groningen.

In de lezingenserie belichten wetenschappers waarom geloof en geweld steeds vaker in 1 adem genoemd worden.

Does Religion Cause Violence?

William Cavanaugh trapt dinsdag 22 af met de lezing 'Does Religion Cause Violence?'. De hoogleraar Theologie aan de DePaul University in Chicago beargumenteert dat de idee dat religie geweld voortbrengt een Westers idee is, een mythe gebruikt om geweld tegen niet-Westerse groepen, met name Moslims, te rechtvaardigen. De lezing begint om 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Tarusarira en Rasor

Op de lezing van Cavanaugh volgen lezingen van Joram Tarusarira op 29 maart ('Religion, Conflict and Peacebuilding: Through the Lens of Competitive Victimhood') en Paul Rasor op 5 april ('Hate Speech, Pluralism, and the Many Faces of Tolerance').

Auteur

Marc Jansen