Inschrijving Groningen Swim Challenge geopend voor deelnemers vorige edities

GRONINGEN

Deelnemers van de vorige edities van de Groningen Swim Challenge kunnen zich al inschrijven voor de derde editie van dit evenement. Deze vindt zaterdag 27 augustus plaats. Dan wordt ook Groningens Ontzet gevierd.

De inschrijving voor de deelnemers van de vorige editie sluit op 19 maart. Daarna is de inschrijving open voor alle geïnteresseerden. Van ieder team - 5 zwemmers - wordt verwacht dat het minimaal € 1500 ophalen voor het goede doel, het UMCG Kanker Researchfonds.

Groningen Swim Challenge

Bij de Groningen Swim Challenge zwemmen zaterdag 27 augustus 20 teams van 5 zwemmers ruim 33 kilometer in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Als zij daar in het begin van de avond aankomen, zullen zij in de diepen de deelnemers van de Groningen City Swim aantreffen. De City Swim-deelnemers leggen ongeveer 1,5 kilometer zwemmend door de diepen af en zamelen, net als de langeafstandszwemmers, geld in voor kankeronderzoek. De afgelopen 2 edities kunnen, met in totaal ruim 100 deelnemers, brachten meer dan € 75.000 op voor kankeronderzoek.

Auteur

Marc Jansen