Nachtelijk avontuur in Grand Theatre: 'Schwalbe speelt een tijd'

GRONINGEN

Theatercollectief Schwalbe speelt zaterdag 7 mei de voorstelling 'Schwalbe speelt een tijd' in het Grand Theatre. Dat doet het 's nachts, van 23.59 tot 06.00 uur.

In de stille uren tussen 23.59 en 06.00 uur trekken de spelers van Schwalbe hun werkhandschoenen aan en bouwen een reeks van beelden. Ze brengen oude decors de zaal in, om deze opnieuw te vullen, om te bouwen en leeg te halen. Daar waar de muren zwart zijn en het licht eeuwig schijnt, ontstaan en vallen keizerrijken en worden kroegen neergezet, die weer plaats moeten maken voor een bos.

Even slapen of naar de bar

De bezoeker wordt uitgenodigd om te kijken naar en deel te nemen in een reeks van beelden die Schwalbe gedurende de nacht op- en afbouwt. Ze maken de tribune comfortabel, dus wie moe wordt, kan gerust een uiltje knappen. Bij het ontwaken is de kans vervolgens groot in een ander landschap te zijn beland. Bezoekers kunnen tussendoor ook gerust even naar de bar te gaan, om daarna weer terug te komen in de zaal. Meer informatie/ kaartverkoop: www.grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen