Wandeling langs hofjes en binnenstadstuinen in Groningen

Groningen

Paulien Excursions heeft voor zondag 20 maart een wandeling langs hofjes en binenstadstuinen in Groningen georganiseerd.

"De binnenstad van Groningen heeft veel onbekende plekken achter deuren en poorten waar je normaal aan voorbij loopt. Achter die deuren liggen de hofjes of ook wel gasthuizen genoemd", weet gids Paulien Ex. "Vaak zijn die al in de Middeleeuwen opgericht als liefdadigheidsinstelling voor armen en vreemdelingen. Deze hofjes met een tuin als binnenplaats hebben een geheel eigen sfeer en zijn een oase van rust in de drukke binnenstad." "Ook herbergt de stad een aantal tuinen achter poorten en voordeuren. De bekendste daarvan is de Prinsentuin die al in de 17de eeuw is aangelegd als tuin van het stadhouderlijk hof." De wandeling duurt van 10.30 tot 12.30 uur. Startpunt is de Martinitoren. Deelname kost 10 euro. Aanmelden: 050-3131859, 06-40468768 of info@paulienexcursions.nl.

Auteur

Marc Jansen